CKV Nieuwerkerk

Coronamaatregelen op de Kleine Vink

Datum: 24-08-2020 10:56

Beste CKV-ers, ouders van leden, vrijwilligers en bezoekers,
 
Het seizoen 2020-2021 staat op het punt van beginnen. Na de abrupte stop in maart, staat iedereen weer te popelen om te starten. De eerste oefenwedstrijden zijn zelfs al gespeeld en dat is natuurlijk fantastisch! Aankomende week starten alle teams met de trainingen en op 5 september start de competitie. 
 
We hebben echter nog steeds rekening te houden het Corona-virus. Als bestuur van CKV Nieuwerkerk willen we iedere gebruiker/bezoeker van De Kleine Vink wijzen op de maatregelen die we genomen hebben om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. 
 
CKV Nieuwerkerk heeft daarbij gekeken naar de regels en adviezen die het KNKV heeft verspreid (zie: https://www.knkv.nl/faqcorona). Het KNKV heeft zich daarbij weer gebaseerd op het protocol van het NOC NSF. Vanaf 1 juli heeft de overheid het sporten voor alle leeftijden vrij gegeven, zonder afstandsbeperking. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines. De 1,5 meter afstand geldt verder voor een ieder op het complex van CKV Nieuwerkerk. 
 
Wij wijzen jullie graag op onderstaande adviezen, maar willen toch ook benadrukken dat een ieder zelf ook verantwoordelijk is en goed moet nadenken. We zijn inmiddels allemaal helaas gewend aan de maatregelen die overal gelden. Die maatregelen gelden net zo goed op onze club. 
 
Wij proberen met een aantal zaken de randvoorwaarden te creëren (denk aan looproutes etc.). Maar uiteindelijk zijn we met elkaar verantwoordelijk en hopen we dat iedereen aan elkaar denkt. Elkaar (op een normale manier) aanspreken op elkaars gedrag is dan ook zeker toegestaan en zelfs aangeraden! 
 
Algemene veiligheid- en hygiëne regels: 
·         Blijf thuis als je de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C) 
·         Blijf thuis als één van je huisgenoten koorts (vanaf 38 C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag je weer naar buiten en sporten. 
·         Blijf thuis als één van je huisgenoten positief getest is op het coronavirus (Covid-19). Omdat je tot 10 dagen na het laatste contact nog ziek kunt worden, moet je 10 dagen in quarantaine blijven. 
·         Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes 
·         Desinfecteer of was je handen bij binnenkomst 
·         Schud geen handen 
·         Houd 1,5 meter afstand van elkaar
 
Veiligheid- en hygiëne regels rondom de wedstrijden en trainingen: 
·         Kom zoveel mogelijk zelf en op eigen gelegenheid naar De Kleine Vink 
·         Volg de aangegeven looproutes op het terrein van De Kleine Vink. Let vooral op de ingang van de kleedkamers en het eenrichtingsverkeer dat in de gang van de kleedkamers geldt.
·         Desinfecteer of was je handen bij binnenkomst 
·         Kleedkamers zijn geopend voor omkleden, douchen is niet toegestaan en dient thuis te gebeuren 
·         Maximaal zes spelers tegelijk in de kleedkamer. 
·         Voor sporters van 18 jaar en ouder geldt een afstand van 1,5 m in de dug-out 
·         Teambesprekingen vinden buiten of in de sporthal plaats
·         Plaats je sporttas alleen in het tassenrek en niet elders in de kantine. Die ruimte hebben we nodig voor de looproutes. 
·         Het gebruik van bidonkratten is verboden voor ALLE teams. Spelers zorgen voor hun eigen drinkfles met daarop hun naam of nummer. 
·         Maak aan het begin van de wedstrijd geen cirkel om elkaar nog even succes te wensen. 
·         Geen handen schudden voor de wedstrijd of high-fives geven. 
 
Voor toeschouwers gelden aanvullende maatregelen: 
·         Bezoekende teams hebben maximaal 3 ouders/verzorgers mee als toeschouwer 
·         Beperk het publiek van thuisspelende jeugdteams tot 1 ouder/verzorger per speler 
·         Op ons gehele complex is het houden van 1,5 meter afstand voor 18 jaar en ouder verplicht (behalve voor mensen uit hetzelfde huishouden) 
·         Voor uitwedstrijden geldt dat alleen ouders/verzorgers meegaan, die ingeroosterd zijn om te rijden. Zorg voor 1 ouder/verzorger per auto, waarbij geadviseerd wordt om als inzittende van 13 jaar en ouder een mondkapje te dragen (hier dient zelf voor gezorgd te worden) 
·         Bij uitwedstrijden neem je voorafgaand aan je bezoek bij de andere club de regels door die daar gelden (bijvoorbeeld via hun website). 
·         Vermijd geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen 
·         Met een maximum van 250 bezoekers (kader, vrijwilligers en spelers tellen niet mee in dit aantal) op onze accommodatie zijn wij als club niet verplicht mensen te laten reserveren. Let op; zodra dit aantal is bereikt mogen wij geen bezoekers meer toelaten op ons terrein. 
 

Voor het gebruik van de kantine van de Kleine Vink gelden de volgende maatregelen: 
·         Bestel uw consumpties op de daarvoor aangegeven plek 
·         Reken af met pin of clubkaart (geen cash) 
·         Consumpties dienen zittend te worden genuttigd 
·         De keuken blijft voorlopig gesloten. We bieden dus alleen drankjes en zakjes chips/snoep aan. 

Laten we met elkaar zorgen voor een goede naleving van deze maatregelen! Gebruik je verstand en spreek elkaar aan op afwijkend gedrag. 


We wensen iedereen een sportief en gezond seizoen toe. 

Bestuur CKV Nieuwerkerk